zwaag-top.jpg

FAMILIE ZEELENBERG WINT COMPLEET ZONNESTROOM SYSTEEM!

zeelenbergwint.jpg

Familie Rood is tweede geworden met een besparing van maar liefst 60% stroom. Familie Zeelenberg, Dik, Marjo en hun drie kinderen waren bloed fanatiek en hebben maar liefst 50% gas bespaard en hielden ze hun elektriciteit verbruik constant. Daarmee is familie Zeelenberg de winnaar van de energiestrijd.

Beiden families zijn lid van de 0% club. Samen met een twintigtal buurtbewoners en onder begeleiding van een interdisciplinair bouwteam onderzoeken ze hoe ze de sprong naar energieneutraal kunnen maken.
Kijk voor meer informatie op www.duurzaamzwaag.nl


BIJNA GEEN GAS

Schermafbeelding_2013-04-23_om_19_18_50.png

Familie Zeelenberg woont in een tussenwoning in de Bessegaard in de fruitbuurt in Zwaag, heel mooi aan het plantsoen. Met hun 1,6 m3 gas per dag gebruikt het jonge gezin bijzonder weinig gas. Het gemiddelde verbruik in de wijk ligt op 5 m3 gas. In december isoleerde ze hun vloer (meer confort minder vocht), in januari hun dak. De hoofdoorzaak van dit extreem lage verbruik staat in de huiskamer: een goede houtkachel maakt de CV overbodig (behalve voor douchen, maar dat houden ze heel kort). Warm water voor de afwas wordt op een pannetje op de kachel voor verwarmt!


HEEL ERG MOTIVEREND

SchoutenPV.jpg

Familie Zeelenberg had de kinderen een avondje uit eten beloofd als ze zouden winnen. Met 8 kwu stroom per dag liggen ze netjes onder het Nederlandse gemiddelde en dat is bijzonder met een gezin van vijf. Hun geheim? Alle verlichting is vervangen door LED. De nieuwe oven en stoomoven worden zo min mogelijk gebruikt. Alle schakelaars staan helemaal uit. De grote nieuwe koelkast staat wel aan maar Dik laadt zijn mobiel op op zijn werk... Met hun prijs kan de familie haar dagelijks stroomverbruik verder terugbrengen naar 7 kwu.

Schermafbeelding_2013-03-22_om_00_38_43.png

Deze spaghetti curve geeft aan wat het wekelijks stroomgebruik is van de 10 deelnemers.


DUURZAAM ZWAAG

duurzaamzwaag2.jpg

De Energiestrijd wordt georganiseerd door Duurzaam Zwaag. Met Duurzaam Zwaag wordt door het nemen van energie besparende maatregelen de Fruitbuurt duurzaam gemaakt. Door middel van samenwerken wordt er gezocht naar mogelijkheden en een gunstige financiering.
Geld besparen is echter voor veel bewoners niet de belangrijkste drijfveer. Het geeft een kick om de meter te zien terugdraaien en een positieve bijdrage te leveren aan de waarde van het huis en de wijk.

Kijk voor meer informatie op www.duurzaamzwaag.nl