ENERGIEBESPAREN IN DE ZORG IS MENSEN WERK

De Energiestrijd richt zich op de mens als belangrijke factor in energieverbruik. Wij maken medewerkers bewust van hun energieverbruik en enthousiast om energie te besparen. We open de ogen en oren van de organisatie om verspilling te signaleren.

We gaan het gesprek aan over wat we wel en niet nodig vinden en hoe we dingen slimmer kunnen doen. Onder de urgentie van de strijd plukken we al het laaghangend fruit en realiseren zo 10% tot 15% besparing. Het enthousiasme van de medewerkers vertaald zich in draagvlak voor verdere investeringen in verduurzaming.

prijsuitreiking.jpg

2015: 37 zorghuizen besparen samen 200.000 euro
Tijdens de energiestrijd zorghuizen van 2015 bespaarden de 37 deelnemers gezamenlijk 200.000 euro op hun energierekening. In de strijdperiode van 3 maanden zetten medewerkers alles op alles om zoveel mogelijk energie te besparen. De winnaar: Sint Petrus uit Boekel, bespaarde ruim 20.000 euro.


ENERGIESTRIJD BELANGRIJKE STAP IN ENERGIESPRONG

In februari 2016 publiceerde Energiesprong het artikel "Op weg naar energieneutrale zorggebouwen". Energiesprong weidde een hoofdstuk aan de impact van de energiestrijd. Anita van Hoof van Brabantzorg en Peter Rolf van Florence vertellen wat de Energiestrijd voor hun organisatie heeft betekend.

lentebal_odendael_kl.jpg

2014: Odendael Wint Energiestrijd Zorghuizen
Samen bespaarden de 16 deelnemers gemiddeld 13% op gas en elektra en 27.000 euro aan energiekosten. Maar het was vooral leuk! In drie maanden tijd streden zij onderling om het laagste energieverbruik. Het winnende zorghuis krijgt - naast eeuwige roem en een flinke besparing op de energiekosten- een Lentebal verzorgd door het Danspaleis.


"ZORG KAN 40 MILJOEN BESPAREN OP ENERGIE"

trouw.pngwinnaar-2013.jpg

2013: Met een besparing van maar liefst 16 % op gas, is zorghuis De Gouden Leeuw de winnaar geworden van de Energiestrijd Zorghuizen.\Ook de drie andere deelnemers, De Linde in Dordrecht, De Gouden Leeuw in Zelhem, De Kuijer in Nederhorst Den Berg en Arcadia in Rotterdam bespaarden op hun energie-uitgaven.
Op basis van de ervaringen van de afgelopen drie maanden blijken, met relatief geringe inspanningen, besparingen op de energierekening van tussen de 10% en 15% goed mogelijk.


ENERGIESTRIJD IN DE TELEGRAAF

Energiestrijd_in_de_Telefgraaf.JPG